Werkwijze

Ons duurzame proces

Tijdens het gehele kweekproces staat het milieu centraal bij VDA Plant. De duurzame wijze waarop wij onze planten kweken is uniek. Wij starten in Centraal-Amerika waar de zon de energie geeft aan onze planten en waar wij middels zonnecollectoren onze kwekerij voorzien van elektriciteit.

Ook in onze kassen in Nederland proberen wij onze processen continu te verduurzamen. Zo worden onze kassen op dit moment deels verwarmt met groene energie en zullen wij vanaf medio 2022 al onze kassen volledig verwarmen met aard- en restwarmte.

Duurzaamheid

Zuinig gebruik materialen

Dankzij onze geoptimaliseerde potten met substraat, gebruiken wij weinig meststoffen en water. We zetten het gebruik van natuurlijk biologische bestrijders altijd op nummer één en zetten chemische middelen minimaal in.

Het water wat wij in de kassen gebruiken is regenwater dat is opgevangen door het kasdek en is opgeslagen in onze bassins. Het water wat teveel wordt gegeven tijdens het sproeien wordt weer opgevangen, gefilterd en hergebruikt.

Samenwerkingen

Duurzaam werken doen we samen

Door goede samenwerking met onze eigen kwekerij in Costa Rica en partner kwekerijen in Centraal-Amerika kunnen wij verschillende materialen zoals kweekpotten en beschermingsmateriaal continu opnieuw gebruiken. Samen met de gehele keten streven wij naar een duurzame aanpak.

Met actieve afvalscheiding en transparantie over het verbruik van middelen is het cirkeltje rond en halen wij de hoogst mogelijke score op het MPS A+ certificaat. Iets waar we trots op zijn!